Кухонний термометр: знахідка кулінара або непотрібний аксесуар?

Кухонний термометр – невід'ємний аксесуар? Подібні теми на форумах розгортають багатосторінкові баталії. Багато хто вважає, що вища майстерність кулінара – мати настільки розвинене чуття, інтуїцію та шкіру, а також смакові рецептори, щоб з точністю до градуса сказати температуру. Безперечно, такі профі серед шеф-кухарів є. Дотиком, формуванням краплі вони легко вловлюють температуру немов високоточний термометр. Але не всі ж настільки набили руку в цій справі. Адже цьому вчитися не один рік, причому практикуючись багато і наполегливо. А поки цей чудовий навик не з'явився у вас, вам варто обов'язково завести просте і недороге пристосування – кухонний термометр. Які види і характеристики кулінарних термометрів? Контактні і безконтактні термометри заміряють температуру по-різному. Безконтактні можуть показати температуру поверхні на відстані. Недолік такого термометра очевидні – тільки поверхневе вимір, необхідність точно потрапляти в предмет (важкувато, якщо він невеликого розміру) і деяка неточність показань. Для кого-то буде важливим, що він досить громіздкий (виглядає як іграшковий пістолет). Контактний (погружний) кухонний термометр – більш давнє винахід людства. Подібні аксесуари бувають механічними і електронними. Точність, швидкість і діапазон температур у електронних термометрів досить високі. До того ж, цей прилад невеликий за розміром (приблизно як олівець) і дуже практичний. Занурювальні термометри мають щуп довжиною 8-20 см із нержавіючої сталі. Саме щуп проникає вглиб продукту для вимірювання температури з точністю до 1градуса. Але, звичайно, мінусом є швидкість – контактний кухонний термометр не може моментально видати результат, щуп нагрівається поступово. Кому згодиться кухонний термометр, контактний або безконтактний? По-перше, кухонний градусник точно стане в нагоді тим, хто цінує смачний стейк, ростбіф або інші м'ясні шедеври. Адже вимір внутрішньої поверхні м'яса – запорука соковитості і правильної прожарювання. По-друге, це кулінари, для яких дуже важлива температура продуктів при приготуванні кремів і самих кондитерських виробів. Окрема категорія, це шоколатьє, для яких температура шоколаду дуже важлива при темперування (утворення міцної кристалічної решітки, яка не дає згодом вже готового шоколаду легко плавитися). По-третє, це сировари. Для них навіть десяті градуси дуже важливі. Вони – профі у виборі правильних кухонних термометрів. У кожного сировара їх мінімум 2-3. По-четверте, це фахівці по виготовленню карамелі. Для них важлива проба на консистенцію протягом варіння карамелі. Це легко при знанні температур кожній стадії карамелізації. По-п'яте, це домогосподарки, які турбуються про готовність страв, наприклад, особливо небезпечних страв з яєць (яєчні, омлетів і пр). У таких випадках кухонний термометр – хороший помічник. Кухонні термометри відрізняються, але всі вони, безумовно, корисні, якщо ви – профі своєї справи або тільки вчитеся. Детальна інформація про кухонних термометрах – у розділі на нашому сайті.
- Феномен спиннер: чому спиннер такий популярний?Трендова іграшка спиннер здобула свою популярність за лічені тижні. У чому їхня відмінність і як вибрати кращий?Феномен спиннер: чому спиннер такий популярний?
- Як вибрати електронну сигаретуЯкщо Ви вирішили повністю відмовитися від куріння або зменшити своє споживання нікотину за допомогою електронних сигарет – є кілька рекомендацій, як підібрати таку електронну сигарету, яка б підходила б Вам індивідуально.Як вибрати електронну сигарету